Lehtijuttuja

Viiskunnassa julkaisiin Vilma Pekkalan lehtikirjoitukset syyskauden peleistä.

Lehdessä julkaistuihin kirjoituksiin on tehty pieniä muutoksia Viiskunnan toimesta, alla jutut alkuperäisversiossa.

 

Ensimmäinen turnaus 18.9.2014, lehdessä 30.10.2014

Lauantaina 18.9 pelattiin ensimmäinen naisten salibandyn (3.divari) sarjaottelu Kokkolassa. Pallosuharit lähtivät matkaan jo varhain aamulla, tunnelma oli iloa ja energiaa täynnä. Myös jännitystä oli ilmassa.
Kokkolaan saavuttiin hyvissä ajoin, jotta kerettäisiin lämmittelemään huolella ennen ensimmäistä peliä, joka oli Blue foxia vastaan. Jännitys raukesi viimeistään silloin kuin peli alkoi. Positiivisellä joukkuehengellä ja taitavalla pelillä pasuttaret voittivat Blue foxin numeroin 7-3. Avausmaalin teki Mari Rantakangas. Palloja maaliin onnistuivat laittamaan myös Johanna Rinne ja Silja Polvi.
Voitto tuntui hyvältä, mutta se oli suljettava nopeasti pois mielestä ennen seuraavan pelin alkua, joka pelattiin SCS:sää vastaan. Peli oli tiukka ja tilanteita täynnä. Peli päättyi numeroin 1-3 Pasun häviöön. Johanna Rinne teki Pasuttarien ainoan maalin. Yleisesti ottaen kauden ensimmäisestä turnauksesta jäi hyvä ja odottava mieli tulevia turnauksia varten.

 Toinen turnaus 1.11.2014, lehdessä 13.11.2014

Pallosuhareiden toinen sarjaturnaus pelattiin Kauhajoen liikuntahallissa lauantaina 1.11. Ensimmäinen peli alkoi klo 11 Kauhajoen omaa joukkuetta vastaan. Peli oli kovatempoinen ja täynnä tilanteita. Tasainen peli muuttui ratkaisevasti vähän ennen loppu summerin soimista, Kauhajoen tehdessä voittomaalin. Peli päättyi 3-2 Kauhajoen voitoksi. Pallosuhareiden avausmaalin teki Anu Reuna, toisen maalin teki Nea Eerola. Häviö oli vain pienestä kiinni, ja siksi harmitti koko joukkuetta. Tappio oli kuitenkin unohdettava nopeasti ja siirettävä ajatukset jo tulevaan peliin.
Toinen peli pelattiin Nibacosta vastaan. Peli oli täynnä taistelua, sisua ja kovaa vääntöä. Vastustaja oli taitava ja onnistui tekemään yhteensä 7 maalia pasuttarien häkkiin. Peli päättyi Nibacoksen voittoon 7-3. Pasuttarista maaleja tekivät Anu Reuna, joka teki jälleen Pallosuhareiden avausmaalin. Sekä Silja Polvi, joka teki seuraavat kaksi maalia.
Tällä kertaa turnausreissusta lähdettiin ilman pisteitä, kahden tappion voimin. Sen ei kuitenkaan anneta lannistaa. Keskittyminen on siirretty tiukasti jo tuleviin peleihin ja lajitaidon parantamiseen.
Seuraava peli pelaataan kotipaikkakunnalla Töysässä, Iivarin liikuntahallissa sunnuntaina 16.11. Tervetuloa kannustamaan Pallosuharit voittoon.

 Kolmas turnaus 16.11.2014, lehdessä 20.11.2014

Sunnuntaina 16.11 pelattiin naisten salibandy turnaus Iivarin liikuntahallissa, Töysässä. Pallosuharit toimivat tavalliseen tapaan kotiturnauksen järjestäjänä.
Ensimmäinen peli pelattiin klo 11 ja Pallosuhareita vastassa oli SC Kokkola, joka pitää lohkomme kärkisijaa. Jo ennen pelin alkua valmistauduimme kovaan otteluun, ja sitä se totisesti oli. Kovan väännön ja tiukkojen tilanteiden jälkeen tulostaulu näytti Pasuttarien epäonneksi kuitenkin 7-2. Pallosuhareiden maalit tekivät Silja Polvi ja Heini Jäntti.
Päivän aikana sarjan muut joukkueet pelasivat toisiaan vastaan tiukkoja otteluita, joita oli mielenkiintoista seurata.
Illalla pelattiin päivän päätösottelu ja Pallosuhareita vastassa oli SB Vaasa. Peli päättyi jälleen kovan väännön jälkeen vastustaja joukkueen voittoon 4-2. Pallosuhareiden maalit tekivät Hilla Sepponen ja joukkueemme kovin maalinikkari Silja Polvi.
Yleisöä molempiin Pallosuhareiden peleihin oli saapunut paikalle paljon. Kotiyleisön kannustuksen voimalla joukkue jaksoi yrittää täysillä viimeisiin sekunteihin asti. Koko joukkue haluaa kiittää yleisöä kannustuksesta ja tuesta.
Seuraava ottelu pelataan parin viikon päästä Kristiinankaupungissa, sunnuntaina 7.12. Silloin Pallosuhareita vastassa ovat Blue fox ja SCS.

 Neljäs turnaus 7.12.2014, lehdessä 12.12.2014

Pallosuharit lähtivät sunnuntaina 7.12 pelimatkalle Kristiinankaupunkiin, jossa pelattiin kauden neljäs sarjaturnaus. Tällä kertaa vastassa olivat Blue fox ja Kristiinankaupungin oma joukkue SCS.
Ensimmäisessä pelissä kamppailimme Blue foxia vastaan. Pallosuhareiden onnistunut peli näkyi myös tulostaulussa, numeroin 10-4 PaSun voittaen. Jenni Mäkelä teki pelin avausmaalin ajassa 4:53, jonka jälkeen maaleja alkoi syntymään tiheään tahtiin. Hattutempun tekivät Anu Reuna, Mari Rantakangas ja kapteenimme Heini Jäntti.
Toisen pelin pelasimme kotijoukkue SCS:sää vastaan. Peli oli päivän viimeinen ja vastustaja oli haastava, joten osasimme odottaa kovaa kamppailua. Peli oli viimeisille sekunneille asti jännittävä, lopputulos kuitenkin näytti lopulta PaSun onneksi 8-7. Maaleja tekivät Silja Polvi (2 maalia), Hilla Sepponen, Anu Reuna, Johanna Rinne (2 maalia) ja Oona Eerola (2 maalia).
Päivä oli kaikin puolin onnistunut. Kaksi voittoa tuntuivat hyvältä ja koko joukkue oli yhtä hymyä täynnä. Seuraava peli pelataan sunnuntaina 14.12 Kokkolassa, silloin PaSua vastassa ovat SB Vaasa ja SC Kokkola.